طرح هادی روستایی بافت روستا و اهمیت آنها را در خرید و فروش زمین روستا بدانید، حتما قبل از تمام کردن معامله و خرید زمین، نگاهی به جزئیات طرح هادی روستایی محل مورد نظرتان بیندازید.
طرح هادی روستایی بافت روستا

تصویر منظره ای از روستای جل غربی در اینجا، عکس شماره ۳۱۲۵.

لوگو پرسشگر و مطالبه گر باشید، عکس شماره ۱۶۲۵.
این برگه شماره 1335 پیوست لینک زیر است:
طرح هادی روستایی بافت روستا
طرح هادی روستایی بافت روستا
طرح هادی روستایی بافت روستا مانند یک نقشه راه برای روستاهاست، زمینها در روستاها و شهرهای دور و کوچک، معمولا بر اساس قولنامه و مهر و امضای شورا خرید و فروش میشوند. یعنی اسنادی که رسمی نیستند، و فقط توسط شورای محلی یا شورای روستایی تأیید و مهر شده است. اما ایراد اساسی اسناد روستایی، مشخص نبودن کاربری زمین در آنهاست. همین باعث میشود که شما نیازمند اطلاع از طرح هادی روستایی باشید. طرح هادی روستایی توسط کارشناسان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تهیه میشود.
طرح هادی روستایی بافت روستا در حقیقت یک نوع نقشه راه برای توسعه یک روستا محسوب میشود. در تعریف این طرح آمده است: طرح هادی روستایی طرحی است، که ضمن ساماندهی و اصلاح بافت موجود، میزان و مکان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از قبیل مسکونی، تولیدی، تجاری، کشاورزی، تأسیسات و تجهیزات و نیازمندیهای عمومی روستایی را بر حسب مورد در قالب مصوبات طرحهای ساماندهی فضا و سکونتگاههای روستایی یا طرحهای جامع ناحیهای تعیین میکند.
طرح هادی روستایی بافت روستا
طرح هادی در خرید و فروش
حالا سئوال اینجاست که در خرید و فروش زمین، این طرح به چه کار ما میآید؟ وقتی شما یک قطعه زمین روستایی میخرید قصد ساخت و ساز در آن دارید، اما شاید وقتی برای گرفتن مجوز ساخت و ساز به مراجع قانونی مراجعه کنید، با پاسخ منفی مواجه شوید. در حقیقت آنجا به شما خواهند گفت که براساس طرح هادی روستایی، شما اجازه ساخت و ساز در این زمین را ندارید.
داخل بافت روستا ــ اصطلاحی درباره این طرح است، و باید با آن آشنا باشید. وقتی میگویند زمینی داخل بافت روستا قرار دارد، منظورشان این است که آن زمین در محدوده مجاز طرح هادی واقع شده، و میتوان برای آن مجوز و پروانه ساخت گرفت.
پرسش مهم: چطور باید از جزئیات طرح هادی روستایی با خبر شد؟
مرجع تهیه این نقشه طرح هادی روستایی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است، و برای به دست آوردن آخرین نسخه این طرح باید به دهیاریها یا شهرداریها رفت و نقشه را ملاحظه کرد. مسئولان این نهادها هم موظف هستید جزئیات این طرح را در اختیار شما قرار دهند. حداقل از چند نفر معتمد روستا میتوانید بپرسید، که زمین مورد نظر شما در داخل بافت قرار دارد یا ندارد.
پرسش مهم : یا تغییر کاربری زمین روستایی ممکن است؟
طرح هادی روستایی غیرقابل تغییر نیست. یعنی میتوان درخواست تغییر کاربری یک زمین روستایی را هم داشت. براساس توافق انجام شده میان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان امور اراضی، هر گونه تغییر کاربریهای اراضی داخل طرحهای هادی روستایی با موافقت سازمان امور اراضی انجام خواهد شد. پس شما برای ارائه چنین درخواستی باید به این سازمان بروید.
طرح هادی روستایی بافت روستا
خلاصه و دقت مهم
حالا که با طرح هادی روستایی آشنا شدهاید، با دیدن آگهی یک زمین روستایی بلافاصله برای خرید آن وسوسه نشوید، و وضعیت کاربری زمین را هم بررسی کنید. اکنون میدانید که اگر زمین مورد نظر داخل بافت نباشد، و شما در آن ساخت و ساز کنید، به ساختمان شما سند و آب و برق و گاز نمیدهند، و هر روز امکان تخریب آن توسط شهرداری یا دهیاری وجود خواهد داشت. پس قبل از اینکه پای معامله خرید زمین بنشینید، و آن را نهایی کنید، ابتدا سراغ طرح هادی در دهیاریها یا شهرداریها بروید، و مطمئن شوید که زمین مورد نظرتان در داخل بافت روستایی است.
تابستان ۱۳۹۸ : معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور اعلام کرد: 38 هزار روستای کشور معادل ۹۸ درصد روستاهای واجد شرایط طرح هادی دارد. همچنین بهسازی محیطی ۱۵ هزار و ۸۰۰ روستای کشور انجام شده است، فیلم در پائین همین برگه.
……………
برچسبها: طرح هادی، هادی روستایی، بافت روستا، داخل بافت، خارج بافت، نقشه بافت، نقشه روستا.
………….
طرح هادی روستایی بافت روستا
مستندهای مربوط
مستندهای بیشتر را در آپارات وبسایت ارگ ایران ببینید، لینک آن در ستون کناری
* * * * * * * * * *
……………………….
توجه ۱: اگر وبسایت ارگ ایران به هر علت و اتفاق، مسدود، حذف یا از دسترس خارج شد، در جستجوها بنویسید: تارنمای ارگ ایران، یا، فهرست مقالات انوش راوید، سپس صفحه اول و یا جدید ترین لیست وبسایت و عکسها و مطالب را بیابید. از نظرات شما عزیزان جهت پیشبرد اهداف ملی ایرانی در وبسایت بهره می برم، همچنین کپی برداری از مقالات و استفاده از آنها با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع، آزاد و باعث خوشحالی من است.
توجه ۲: جهت یافتن مطالب، یا پاسخ پرسش های خود، کلمات کلیدی را در جستجو های ستون کناری ارگ ایران بنویسید، و مطالب را مطالعه نمایید. در جهت دانش مربوطه این تارنما، با استراتژی مشخص یاریم نمایید.
توجه ۳: مطالب وبسایت ارگ ایران، توسط ده ها وبلاگ و تارنمای دیگر، بصورت خودکار و یا دستی کپی پیس می شود، از این نظر هیچ مسئله ای نیست، و باعث خوشحالی من است. ولی عزیزان توجه داشته باشند، که حتماً جهت پیگیر و نظر نوشتن درباره مطالب، به ارگ ایران مراجعه نمایند: در اینجا http://arq.ir.
ارگ ایران http://arq.ir
پرسشهای خود را ابتدا در جستجوهای تارنما بنویسید، به احتمال زیاد پاسخ خود را می یابید
جهت آینده ای بهتر دیدگاه خود را بنویسید، و در گفتگوهای تاریخی و جغرافیایی و اجتماعی شرکت کنید
برای دریافت فهرست منابع نوشته ها در بخش نظرات زیر برگه مورد نظر پیام بگذارید