Skip to main content

بایگانی ماهانه ارگ ایران همراه تعداد نوشته ها

هفت نوشته تازه ارگ ایران

پرسر پارسا پارس فارس  در بسیاری از جاها دیدم،  که برای ریشه یابی نام پارس،  و صفت پارسا،  مطالبی نوشتند،  پارس نام استانی است،  و پارسا صفت اشخاص دارای ایمان به یکی از ادیان.  چگونه باید بدانیم ریشه اینها از چیست و از کجاست،  سعی می کنم در این برگه بررسی کنم.  همانطور که در سخن وبلاگ نوشتم،  امیدوارم عزیزان پیگیر مطالب ارگ ایران با دید پژوهشگر باشند،  و فقط به عنوان منتقد نگاه نکنند.  معنی و مفهوم این حرف می شود:  ذهنیت باقی مانده از سیستم آموزشی را باید دور ریخت.

پرسر پارسا پارس فارس

پرسر پارسا پارس فارس
تصویر سرباز هخامنشی،  عکس شماره ۳۵۷۲.
      کلاه هخامنشی نمادی از عمق تاریخ است،  شباهت شیار پره های کنار هم به کلاه پر.  تاریخ هر زمان،  ریشه در تاریخ و تاریخ اجتماعی گذشته دارد.
پرسر پارسا پارس فارس
لوگو ذهن کپی پیس باقی مانده از سیستم آموزشی را کنار بگذارید،  عکس شماره ۱۶۱۳.
برگه 1206 پیوست لینک زیر است:
. . . ادامه دارد و بازنویسی می شود . . .
….
پرسر پارسا پارس فارس
دنیای پرسرها ایرانی است
      بمنظور بهتر متوجه شدن مطالب این برگه،  ابتدا لینک زیر و لینکهای فهرست آن صفحه را بخوانید،  یا حداقل نگاهی بیندازید:
پرسر پارسا پارس فارس
تصویر دو پرسر در قاره آمریکا،  مشروح در اینجا،  عکس شماره ۸۳۲۰.
پرسر پارسا پارس فارس
پرسر و پارسا کیست و چیست
پرسر پارسا پارس فارس
تصویر کلاه پر بومیان آمریکای شمالی،  عکس شماره ۸۸۲۶.
      از ابتدای پیدایش هموساپین تاکنون،  روشهایی استفاده شده و گاه مانده و استفاده می شود.  در دوران کهن بزرگان و رؤسا و روحانیون و حکیم های قبایل بمنظور اعلان مهمتر بودن،  و یا نوع وظیفه و کارشان،  خود را با پر در سر می آراستند.  سپس در دوران های دیگر در رشد و تکامل این پر به پرنیان تغییر ماهیت داد.
  ــ  پرسر = پارسا = پرشی =  پر + سر.
پرسر پارسا پارس فارس
تصویر سنگ نگاره با پر در سر، عکس شماره ۸۸۲۷.
ارکول یا ارمز در ظرف هخامنشی و ظرف جیرفت
   تصویر ارکول یا ارمز در ظرف هخامنشی و ظرف جیرفت،  نمونه در موزه ها و اینترنت زیاد است،  در اینجا،  عکس شماره ۴۲۲۴.
پرسر پارسا پارس فارس
   تصویر مجسمه های طلایی و برنز بزرگ یا بت ایلامی،  که عمامه ایلامی بر سر دارند،  عکس شماره ۴۰۹۶.
پرسر پارسا پارس فارس
   عکس نسخه ای دست نویس و کم نظیر از شجره نامه دو خاندان سلجوقیان و خوارزمشاهیان،  که به زبان پارسی است،  عکس شماره ۵۶۶۷.
      این نسخه خطی زیبا به شکل مینیاتوری و بخط پارسی نگاشته شده است،  و هم اکنون در موزه «Ankara Etnografya Müzesi» شهر آنکارا کشور ترکیه نگهداری می شود.  پرها در کلاه و امامه نقاشی کتاب بخوبی پیداست.
پرسر پارسا پارس فارس
داریوش بزرگ یک پرسر بود
   ــ  دار = دار و درخت،  ــ  دارو = رویه دار،  وابسته به دار و درخت.
   ــ  داریوش = داراوس = استاد دار = پزشک = حکیم.
      در گذشته ها حکیمان به پزشکی نیز مشغول بودند،  و کاهنان اصلی معابد،  عموماً نیز حکیم بوده،  و به پزشکی مشغول بودند.  در هزاره های اول و دوم خورشیدی ایرانی،  آنها به سر خودشان پر می زدند،  و سپس بعد از کشف ابریشم،  که بعلت سبک بودن،  آنرا پرنیان گفتند،  یعنی نیای آن از پر است،  و از آن عمامه ساختند،  و پر را با کمک این عمامه به سر می زدند،  و بمرور زمان پر را آن برداشتند،  و فقط عمامه را بر سر نهادند.  در هزاره چهارم و پنجم، خ.ا،  حکیم های پرسر را پارسا نامیدند،  و سرزمین آنها را بدلیل وجود تخت جمشید،  که بزرگترین مرکز پارساها بود،  پارس گفتند.  لازم به ذکر است،  پرسرها یا عمامه دارها،  وظیفه عدالت و میزان را نیز بعهده داشتند.
پرسر پارسا پارس فارس
   عکس کاشی باستانی نبرد داریوش با اسکندر ایرانی،  داریوش همان عمامه ای را بر سر دارد،  که امروز مثلاً یک روستایی نوازنده آثار بجا مانده از دوران میترایی در شهرستان بیرجند در سر می گذارد.  عکس شماره ۴۵۹۵.
سه مدل عمامه پرسری
   عکس  مدلهای عمامه پرسری،  عمامه سمت راست را از یک سایت دینی برداشت کردم،  در آن نوشته بود،  حضرت محمد (ص) عمامه سبز پر دار مانند بسر می گذاشت،  عکس شماره ۴۵۹۷.
   توجه:  جهت اطلاع بیشتر به معنی نام شهرها و روستاهای ایران بروید.
پرسر پارسا پارس فارس
عکس نقاشی یک حکیم پزشک تاریخی ایران،  عکس شماره ۴۵۹۹.
پرسر پارسا پارس فارس
   عکس تاریخی بومیان آمریکا،  حدود دهه ۱۹۲۰ ،  رئیس پرسر قبیله در وسط جلو نشسته است،  آنها اولین مهاجران تمدن کهن آتلانتیس بودند،  عکس شماره ۴۶۰۲.
   جالب:  در تمام تخت جمشید و آثار هخامنشی،  پر پرندگان در فروهر و سنگ نگارهای افسانه ای،  نقش پر رنگی دارد.  پر در سر و کلاه آثار مصر باستان نیز بفراوانی دیده می شود.
….
پرسر پارسا پارس فارس
پرسشها و پاسخها
بخشی از نظرها و پرسشهای این برگه
مطابق با مندرجات سایت شما پر نوعی عمامه هست.  سئوالی که پیش میاد اینه که چرا نگاره پارس ها درپارسه یا تخت جمشید عمامه به سر نیستند؟
   پاسخ انوش راوید:  بدلیل اینکه تخت جمشید برای مراسم ملی با شرکت همه ملل تابعه بود، همه از یک روش کلاه استفاده می کردند.  در آثار دیگر مانند کاشی باستانی نبرد داریوش با اسکندر ایرانی،  داریوش عمامه بر سر دارد.
   پرسش س د:  اگر توجه کرده باشین کلاه پارس ها و مادها در نگاره های پارسه با هم فرق میکنه و ملیت های دیگه هم هستند که کلاه بوقی دارن و ایلامی ها فقط نوار دور پیشونیشونه یا مصری ها سر عریان دارن.  من فکر میکنم اعتبار نگاره های پارسه خیلی بیشتر از نقاشی اروپائیان از داریوش سوم که در قرون بعدی کشیده شده باشه.  ضمن اینکه همین نقاشی کمتر به عمامه می خوره بلکه کلاهی است که با دستار زیر گلو سفت شده.
   پاسخ انوش راوید:  باید توجه داشت شکل کلاه یا عمامه در طول تاریخ و هر زمان متفاوت بوده،  و یا به نوعی تکامل داشته است.  نباید پوشاک هر زمان و هر دوره تاریخی را  با یکدیگر یک شکل دانست،  بلکه همه ریشه در گذشته خود دارند.
کلاه عمامه مانند یا عمامه کلاه
تصویر کلاه عمامه مانند یا عمامه کلاه مانند داریوش بزرگ در یک تصویر،  عکس شماره ۸۸۲۸.
   پرسش س د:  خیلی عذر می خوام اینکه پارس ها زمانی پرسر یا پر به سر بودن چه مأخذ و استنادی در پشتش هست؟  آیا ریشه فقط تفسیر لغت پارسا به پرسر هست یا واقعاً مدرکی هم برای این ادعا وجود داره؟
   پاسخ انوش راوید:  هم ریشه یابی آثار وجود دارد،  و مهمتر ریشه یابی واژه ای است،  که براحتی در دسترس است.
      علم تاریخ سلسله وقایع یا کرنولوژی،  از تاریخ اجتماعی ساخته و پرداخت می شود.  از ابتدای پیدایش هموساپین تاکنون،  روشهایی استفاده شده،  و گاه مانده و استفاده می شود.
….
پرسر پارسا پارس فارس
پرسر پارسا پارس فارس
      سازمان ملل متحد نهم آگوست،  برابر هجده مرداد،  را روز جهانی بومیان نامگذاری کرده است.  به منظور تکرار تضمین حقوق بیش از پنج هزار گروه بومی،  که در نود کشور زندگی می‌کنند.  عکس شماره ۸۸۲۵.
….
. . . .
پرسر پارسا پارس فارس
مستندهای مربوط
مستندهای بیشتر را در آپارات وبسایت ارگ ایران ببینید،  لینک آن در ستون کناری
جشنواره ساخت کوره سنتی ذوب فلز در شهر جنه کشور مالی، با ابتدایی ترین امکانات محل برای تولید ابزار کشاورزی، روشی که نیاکان دور ما در ایران انجام میدادند.
    توجه ۱:  اگر وبسایت ارگ ایران به هر علت و اتفاق،  مسدود، حذف یا از دسترس خارج شد،  در جستجوها بنویسید:  وبلاگ انوش راوید،  یا،  فهرست مقالات انوش راوید،  سپس صفحه اول و یا جدید ترین لیست وبسایت و عکسها و مطالب را بیابید.  از نظرات شما عزیزان جهت پیشبرد اهداف ملی ایرانی در وبسایت بهره می برم،  همچنین کپی برداری از مقالات و استفاده از آنها با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع،  آزاد و باعث خوشحالی من است.
   توجه ۲:  جهت یافتن مطالب،  یا پاسخ پرسش های خود،  کلمات کلیدی را در جستجو های ستون کناری ارگ ایران بنویسید،  و مطالب را مطالعه نمایید.  در جهت دانش مربوطه وبلاگم،  با استراتژی مشخص یاریم نمایید.
   توجه ۳:  مطالب وبسایت ارگ ایران،  توسط ده ها وبلاگ و وبسایت دیگر،  بصورت خودکار و یا دستی کپی پیس می شود،  از این نظر هیچ مسئله ای نیست،  و باعث خوشحالی من است.  ولی عزیزان توجه داشته باشند،  که حتماً جهت پیگیر و نظر نوشتن درباره مطالب،  به ارگ ایران مراجعه نمایند.
 
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x