تاریخ پادشاهی پهلوی با آغاز دوران جدید از تمدن سرمایه داری جهان در ایران آغاز و خیلی سریع گذر تاریخی طی میشود، رقابتهای امپریالیسم اوایل قرن بیست، پایان قاجار فئودالی و آغاز بورژوازی در ایران بود. با این رقابتها کشورهای جا مانده در دوران تمدن قبلی، همه با شرایط خاص خودشان وارد تمدن جدید شدند.
تاریخ پادشاهی پهلوی
انقلاب مشروطیت و سه دوره اول مجلس شورای ملی، گذر مهم تاریخی ایران در ساختار های تاریخی اجتماع از فئودالی پادشاهی قاجاریه به دوره جدید از تمدن ایران را رقم زد. بعد از دوران انقلابی، مجلس پنجم در نهم آبان ۶۹۱۲ خورشیدی ایرانی، برابر با ۱۳۰۴ هـ،خ، احمد شاه را از سلطنت خلع کرد، و حکومت موقت را بسردار سپه واگذاشت، و تعیین پادشاه آینده را بنظر مجلس موسسان محول نمود، و بلافاصله انتخابات مجلس موسسان آغاز گشت، و دوره مجلس پنجم پایان یافت. در ۱۵ آذر ۶۹۱۲ آ،م، مجلس موسسان گشایش یافت، و روز ۲۱ آذر طی چهارمین جلسه خود، مواد ۳۶ و ۳۷ و ۳۸ و ۴۰ قانون اساسی درباره تعیین پادشاه و ولیعهد ایران را تغییر داد، و سلطنت ایران را به رضا شاه پهلوی سردار سپه سابق، و رئیس حکومت موقت، و اعقاب ذکور ایشان واگذاشت. بدین طریق پادشاهی قاجاریه منقرض گردید، مراسم تاجگذری روز چهارم اردیبهشت ۶۹۱۳ خ.ا، بعمل آمد.
درباره اتفاقات و مصوبات، مجلس های چهارم و پنجم و چگونگی تغییر حالت انقلابی مردمی، به تعیین یک پادشاه دیگر، زیاد گفته و نوشته اند، درصورت لزوم باید بیش از پیش تخصصی تحقیق و تحلیل شود.
مهم: بعد از انقلاب مشروطیت، مجلس های اول و دوم و سوم، حرکت های انقلابی را دنبال کردند، ولی با شرایط سخت آنروز، و قدرت و نفوذ خوانین فئودالی، گذر تاریخ تمدن ایران از فئودالی پادشاهی قاجاریه، به بورژوازی دوران جدید بشدت غیر ممکن بود، و از توانایی انقلابیون خارج بود. رضا شاه پهلوی در یک فرایند سیاسی توانست قدرت را بدست گیرد، و او بود که حرکت های جدید تمدنی را در کشور ایران امکان پذیر ساخت. چون این وبلاگ بمنظور تکرار نوشته های دیگران و یا قبلاً گفته شده نیست، آن اقدامات را دوباره ذکر نمی کنم، فقط اگر در آن زمان، رضا شاه پهلوی با قدرت وجود نداشت، کشور ایران در ساختار های تاریخی اجتماع در دوران فئودالی سرگردان می ماند.
کرونولوژی پادشاهی پهلوی
6912 خورشیدی ایرانی، تا ۶۹۲۸ خ.ا، سلطنت محمد رضا پهلوی ـــ . . . ادامه بزودی . . .
سوم شهریور ۶۹۲۸ خ.ا، حمله متفقین به ایران و تسلیم شدن ایران، . . .
عکس اقامتگاه رضا شاه، بنیانگذار سلسله پهلوی در جزیره موریس رضا شاه پیش از انتقال به ژوهانسبورگ، مدتی کوتاه را در جزیره موریس، در جنوب غربی اقیانوس هند گذراند. کاخی که رضا شاه در جزیره موریس در آن اقامت داشت، جزو اموال ایران محسوب می شود، اما این ساختمان به تدریج در حال ویرانی است، 7222.
4047 عکس افتتاح تونل کندوان توسط رضـا شـاه // ۲۷ اردیبهشت ۱۳۱۷ خورشیدی، عکس شماره
عکس تاریخی دو شاه پادشاهی پهلوی، عکس شماره ۴۰۴۵.
تاریخ پادشاهی پهلوی
تاریخ ایران و رضا شاه
در ارگ ایران بخش هایی از تاریخ را بررسی می کنیم، و سعی در شناساندن دروغها و افشای آنها داریم، و برای یافتن واقعیت های تاریخی پژوهش می کنیم. تاریخ یک علم است مانند همه علوم، و بر پایه دانش های زمینه ساز قرار دارد، این زمینه ها را شناسایی و بررسی می کنیم. با درک از اینکه علم تغییر و رشد و تکامل دارد، هیچگاه آنچه را که می گوییم، قطعی و پایان آن دانش نمی دانیم، و همیشه راه را برای تحقیق های بیشتر باز می گذاریم.
در علم خوب و بد، خوبتر و بدتر نداریم، بویژه در علم تاریخ، که در کل بر نشانه های تاریخ شناسی است، نه داستان های ادبی. این روزها و در سیستم آموزشی ایران بیشتر از همه چیز علم تاریخ را با صفت های تعریفی می سنجند، که این بگمراهی رفتن از علم تاریخ است. در ارگ ایران موارد تعریفی و تجلیلی یا غیبت و سعایت از بخش های تاریخی را نیز افشا می کنیم، و برای زدودن آنها از تاریخ نویسی تلاش می کنیم.
مردم و بزرگان و شاه های ایران را نیز بنا به آنچه، که در تاریخ دوران آنها در آثار حقیقی ثبت شده است، معرفی می کنیم و می شناسیم. نه آنچه که در کتابهای ساختگی و بمنظور خوب و بد جلو دادن آنها نوشته شده است. هر آنچه که در هر دوران تاریخی به تاریخ ایران مربوط می شود، چه بخواهیم و چه نخواهیم تاریخ ایران است، و باید در تاریخ ایران بررسی علمی شود.
تاریخ ایران در دوران کهن شامل تمام جهان متمدن می شد، در دوران هخامنشیان نیمی از جهان را شامل می شد، و بمرور به وسعت امروزی رسیده است. هر آنچه در این وسعتها یا جغرافیای تاریخی بوده، مربوط به تاریخ ایران است، و تاریخ ایران حساب می شود. یعنی جغرافیای تاریخی نقش اساسی برای تاریخ ایران دارد.
تاریخ همیشه چیز جدیدی نشان می دهد، با هر کشف و اتفاق و درک و دانش، تاریخ دچار تحول می شود، و تغییر می کند. اگر کسی در مقابل تغییرات مقاومت کند، و علم را فقط آنچه که در دانش خود اوست قبول داشته باشد، به نوعی فسیل شده در دانش خود محسوب می شود. خود بخود فسیل شده در دانش محدود خود، بدلیل رشد و تکامل علم حذف می شود، و به موزه علم می رود.
در روزی از 1397 عکسی نمودار شد، که به مومیایی رضا شاه معروف شد، هیچ سند و تحقیق رسمی و غیر رسمی درباره آن نیز ارائه نشد. بدون ارائه سند و مدرک و تقاضای بررسی های علمی آن عکس و محل مربوطه، در شبکه های اجتماعی و تلویزیونها، جمعی شروع به خوب و بد کردن رضا شاه کردند. یعنی هنوز هیچ تقاضا برای بررسی واقعی بودن موضوع نشده، بسرعت احساسات عده ای بحرکت درآمد.
در هر صورت رضا شاه بخشی از تاریخ ایران است، و باید تاریخی بررسی شود، بکار بردن صفت های خوب و بد، به هیچ روی بررسی تاریخی نیست، و نمی توان نشان دهنده تاریخ علمی برای این بخش از تاریخ ایران باشد. یعنی چه بخواهیم و چه نخواهیم، رضا شاه بخشی از تاریخ ایران است، و باید به این بخش تاریخ کاملاً علمی نگاه کرد، و داده های علمی را بکار برد.
امپریالیسم و جهان
تصویر طرح از امپریالیسم و جهان، عکس شماره 7325.
نبرد دائمی پنهان و آشکار امپریالیسم ها در جهان، بویژه در کشورهایی استراتژیک مانند ایران وجود داشت. آنها همیشه سعی میکردند حکومتهای دست نشانده خودشان را سر کار بیاورند، یا حتی بدون تغییر در نام و ظاهر، ماهیت آنرا تغییر دهند. جنگ سرد و گرم قدرتهای امپریالیستی باعث شده بود، پادشاهی پهلوی درون خودش دست بدست شود، و در جریان دست بدست شدن، ملت ساده بازیچه سبک کار استعمار و امپریالیسم گردیدند، و متوجه نشدند جریان سیاسی جهانی چیست.
ظاهراً پادشاهی پهلوی یک حکومت پادشاهی بود، ولی در واقع شامل چهار دوره حکومتی متفاوت میشد. ابتدا حکومت تحت نفوذ انگلیس مدت دوازده سال، سپس چهار سال تحت نفوذ آلمان نازی، از زمان اشغال تا 1332 حکومت مشترک متفقین، و در آخر تا 1357 حکومت زیر نفوذ کامل آمریکا. با دقت در این تاریخ سیاسی براحتی متوجه میشویم، که ظاهر نمایش یک خاندان پادشاهی بود، ولی در حقیقت چهار حکومت در چهار دوره جریان داشت.
عشایر یا کیانها
انوش راوید در کنار یک خانواده مهربان کیان ایرانی، عکس شماره 7327.
عشایر، من در ارگ ایران از آنها بنام کیانها نام میبرم، در طول تاریخ کیانها شکل دهنده و نگهدارنده ایران تاریخی بودند، نه دولت شهرها. کیانهای ایرانی شاهنشاهی و شاهنشاهی گزینشی را تشکیل میدادند. هیچ وقت شاهنشاهی بر پایه دولت شهرها شکل نمیگیرد، شاهنشاهی فقط بر اساس کیانها بوجود میآید.
. . . ادامه بزودی . . .
سبز= جنگل های شمال ایران، سفید= آسمان شفاف مرکز ایران، قرمز= سرخی فجر خلیج فارس
توجه: اگر وبلاگ به هر علت و اتفاق، مسدود، حذف یا از دسترس خارج شد، در جستجوها بنویسید: وبلاگ انوش راوید، یا، فهرست مقالات انوش راوید، سپس صفحه اول و یا جدید ترین لیست وبلاگ و عکسها و مطالب را بیابید. از نظرات شما عزیزان جهت پیشبرد اهداف ملی ایرانی در وبلاگم بهره می برم، همچنین کپی برداری از مقالات و استفاده از آنها با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع، آزاد و باعث خوشحالی من است.
خانواده وطنستیز و ایرانفروش پهلوی را با هزار شوینده هم نمیتوان پاکشویی کرد؛ وابستهتر و مردمستیزتر و ایرانویرانگرتر از این دو پادشاه در تاریخ ایران نداریم!
همه دیدگاه تان را قبول دارم
دیدگاه تان راجع به فتنه 57 چیست آیا شاهنشاه باید مقاومت می کرد یا درست ترین کار را انتخاب نمود و فاجعه ی انتخابات 2020 امریکا نمونه بارز ثمرات مقاومت می شد ؟که محبوبیت ترامپ رو با کاهش رفت
که در نهایت راه شاهنشاه آریامهر را برگزید و همه چیز را همانند شاهنشاه به مردم سپرد و اکنون دوباره مردم ان را صدا می زنند
درود، درباره این موضوعها از همه عقاید زیاد نوشته اند، از نظر بررسی من نفوذ استعمار و امپرالیسم در ایران خیلی زیاد است، که توانایی های ملی و مردمی کمرنگ شده است.
شاهان قاجار همه پسر بچه همراه خود داشتند
به هر شهری که میرفتند برایشان دختر بچه و پسر بچه تحفه میاوردند
در زمان قاجار لواط در ایران مرسوم بود بخاطر محدودیت هائی که زنان در ایران داشتند واکثرا از خانه خارج نمیشدند یا با حجاب کامل و روبنده بودند
به همین خاطر پسر بچه ها مورد پسند مردان بودند در طویله ها و آخورها هم رفت وآمد روزانه وشبانه آزاد بود
خیلی چیز ها را نمیشود ازتاریخ گذشته ایران و در زمان قاجار نوشت! مورد پسند مردم نیست اما همین قدر باید بدانند وقتی رضاشاه در سوم اسفند 1299به تهران آمد بسیاری از مردم گرفتارسوزاک و سفلیس وتراخم و شپش و سالک بودند..!
در ابتدای سال 1300 پزشکی بنام دکتر لقمان همان بیمارستانی که زمینش را بدستور رضاشاه به او دادند در جنوب باغشاه احداث کرد, بیمارستان لقمان هم 3 بخش عفونی داشت که مربوط به عفونت های مجرای ادرار بود
متاسفانه ویروس سفلیس از سگ به انسان سرایت میکرد و این ویروس در نخاع شخص رشد میکرد و مسری بود
ویروس سوزاک هم از حیوانات چهار پا به انسان سرایت میکرد
حدود 30 سال تا 40 سال طول کشید تا مردم با پنسلین که از سال 1325 به ایران آمده بود درمان شدند!
در انسیتو پاستور واکسن پنسلین که از آلمان و فرانسه به ایران می امد کشت میشد و در اختیار بیمارستان ها و اطبا قرار میگرفت, اکثر داروخانه ها که اسمشان شفا خانه بود داروهای پیشگیری و درمان سوزاک و سفلیس را در اختیار مردم قرار میدادند در بیمارستان فارابی هم ویروس تراخم جراحی میشد.
پرفسور صمیعی و پرفسور سعیدی در روز بیش از 50 عمل تراخم که از شهرستان ها به تهران می امدند مورد درمان قرار میگرفتند, ویروس سالک نیز در آب انبار های منازل رشد میکرد!
اما شپش متداول بود خیلی چیز ها را از تاریخ گذشته ایران نمیشود نوشت مردم مکدر میشوند اما روزیکه پهلوی آمد با روزیکه پهلوی رفت تنها گرفتاری ما سیاست های خارجی و توده ای ها ومصدقی ها بود!
پرفسورعدل باید در بیمارستان سینا روزی 20 عمل جراحی انجام میداد
رضاشاه یک جامعه بیماری را از قاجار تحویل گرفت با مبالغ زیادی بدهکاری وام بانکی که محمد علیشاه واحمد شاه از بانک استقراضی روس و انگلیس گرفته بود
در هرصورت در دوران رضا شاه مردم ایران نجات پیدا کردن
آنچه که شنیده ایم طلایی ترین دوران ایران دوران پهلوی بود، دورانی که هم آزادی اقتصادی بود و هم آزادی اجتماعی ولی آزادی سیاسی نبود، در دوران دیگر فقط در ایران آزادی اقتصادی بود نه دو دیگر.
سلام.در مورد ابهاماتی که بعد از گذر از فئودالیته قاجار به (از دید من)انقلاب بورژوای فرماسونری که تاثیر بر مشروطیت گذاشته و به دوران پهلوی ختم شده است اینجور تحلیل کردم که دوران پهلوی مستقیم یا غیرمستقیم ادامه همان نفوذِ فراماسون ها بوده(حالا چرا مشروطه را نیمه کاره رها کردن)که وقتی رضا شاه مستقیم یا بدون مخالفت انگلیس روی کار آمد وی بعد از تغییر رویه به سمت آلمان منجر به تبعید شد و پهلوی دوم را به قدرت رساندند اون نیز بعد از سالها مبارزه در جهت استقلال قدرت خود (از بعد از کودتای غربی ،اواخر دورانش در دهه پنجاه)موافق براندازی وی شدند(در این میان کودتا نیز مورد ابهام است که آیا مصدق جزو نفوذی های همان دوران مشروطه بوده یا خیر)این تحلیل را چطور ارزیابی میکنید؟(البته منظور این نیست که انقلاب اسلامی نیز کار انها بوده باشد یا خیر)
درود و سپاس از توجه شما، پاسخ پرسشهای شما نیاز به بررسی و پاسخ طولانی دارد، بزودی پستی جدا در باره پرسشهای شما می نویسم، پاینده باشد